pap1

Στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, για τη διανομή τροφίμων από τα εκλογικά του κέντρα, ο κ.Μαυρομάτης πομπωδώς διακηρύσσει ότι… «στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας η κοινωνική πολιτική βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική έχει αξία, όταν έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο». Τι μας θύμησε αυτό; Ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε πριν πέντε χρόνια, όταν περιχαρής συνόδευε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας. Και όπου και οι δύο μαζί χτυπούσαν στην πλάτη τους συγκεντρωμένους γέροντες, τους αποκαλούσαν «περήφανα γηρατειά» και υπόσχονταν «καλύτερες μέρες» και γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις.

 

pap3Δεν χρειάζεται να θυμήσουμε τι επακολούθησε μόλις ο κ.Γ.Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός και την περικοπή κατά 60% και πλέον των συντάξεων.

Ήταν στις 22 Απριλίου 2009, όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόσκληση του τότε δημάρχου Μηχανιώνας Γιάννη Μαυρομάτη, έφτασε για επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας. Και μετά την περιοδεία του εκεί, συνοδευόμενος από τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γερανίδη και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β΄  κ. Π.Κουκουλεκίδη, πήγε και στο ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας.

Η αίθουσα του ΚΑΠΗ, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες συνταξιούχος, προς τους οποίους απευθυνόμενος ο μετέπειτα πρωθυπουργός, είχε σκορπίσει απλόχερα υποσχέσεις για «… ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας που εγγυάται ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, το οποίο συνδυάζει τόσο τις σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων όσο και την στοχευμένη εισοδηματική ενίσχυση αυτών που πραγματικά έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

 

 

Έξι ακριβώς μήνες από εκείνο το πέρασμά του από τη Νέα Μηχανιώνα, ο Γιώργος Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας το παραπλανητικό λαϊκιστικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», εκλέχθηκε ως ο 11ος πρωθυπουργός της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 6 Οκτωβρίου 2009, για να ακολουθήσει η γνωστή λαίλαπα των μνημονίων, της τρόϊκας, της εξοντωτικής λιτότητας, της φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της άγριας περικοπής μισθών και συντάξεων.

pap7

 

Σήμερα, ο φίλος του Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Μηχανιώνα, αν και άλλαξε τροπάριο, εντάσσοντας στο ψηφοδέλτιό του σκληρά στελέχη της συντηρητικής παράταξης, στο όνομα του ότι θα…. «σώσει τη Δημοκρατία και το δήμο από τη δεξιά», αντιγράφει τα συνθήματα του αρχηγού του. Και παραφράζοντας το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», διαλαλεί ότι «τρόφιμα υπάρχουν», προς άγραν ψηφοφόρων. Άξιος ο μισθός του!!

Περισσότερα για εκείνη την επίσκεψη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα βρείτε στον… πρόγονο του «Φάρου του Θερμαϊκού», το μπλογκ «Μηχανιώτικα Νέα» που αρχικά είχαμε δημιουργήσει πριν το «Φάρο του Θερμαϊκού». http://mixaniwna.blogspot.gr/2011/06/25.html

 

 

πηγη: Φάρος του Θερμαϊκού