του Γιώργου Κανούλα*

 

1. Βιώνουμε μια πολύπλευρη κρίση, κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική. Το παραγωγικό μοντέλο έχει αποδιοργανωθεί, ο κοινωνικός ιστός τείνει να διαρραγεί, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού φτωχοποιούνται, το κράτος πρόνοιας διαλύεται. Η ανεργία εκτινάσεται στα ύψη και ιδιαίτερα των νέων.

 

2. Περιορίζεται ο ρόλος της Τ.Α., με την περικοπή κατά 60% της χρηματοδότησης, με την  ιδιωτικοποιήση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τα σκουπίδια το ίδιο, το νερό κοντεύει, οι υπηρεσίες συρρικνώνονται με απολύσεις και διαθεσιμότητες. Και δεν φτάνουν όλα αυτά κάθισε στο σβέρκο της και το παρατήρητηριο της τρόϊκας.

3. Στο Δήμο μας, τα προβλήματα έχουν σωρευθεί ( καθαριότητα,νερό, 

αποχέτευση,δρόμοι, οδικό δίκτυο, περιβάλλον , παραλίες, ΤΑΙΠΕΔ……) και τα χρέη τον πνίγουν.

 

Η Δημοτική παράταξη «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ- ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΑΛΛΗΛΑΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» είναι έτοιμη να αλλάξει τα πράγματα, γιατί έχει άλλη φιλοσοφία.

 

Είμαστε έτοιμοι:

  • Να δώσουμε τον αγώνα, ώστε την κρίση να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη.Να δώσουμε τον αγώνα για κοινωνική προστασία, αποκέντρωση, ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο-πολίτη και την ποιότητα της ζωής του.
  • Να δώσουμε ρόλο στον πολίτη και στήριξη στην όποια συλλογικότητα αυτός δραστηριοποιείται, να μπορέσει να διαμορφώσει τοπική πολιτική, να θίξει τα τοπικά προβλήματα και να κινητοποήσει την κοινή γνώμη.
  • Να απαντήσουμε στην απαίτηση των πολιτών  για λύση  των καθημερινών προβλημάτων του με σοβαρότητα και συνέπεια.
  • Να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας και των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε αυτή την υπόθεση , συμμετέχω  στις δημοτικές εκλογές  με την παράταξη:

     “ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”

                          Με συνέπεια, αξιοπρέπεια και τόλμη.

Ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να γίνει Σύγχρονος, Λειτουργικός και Ελκυστικός Δήμος.

 

 

*O Γιώργος  Κανούλας είναι Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος( Δημ. Εν.  Επανομής)