mayromatisΜε χαρά μας βλέπουμε την επιστολή – ανταπόκριση του Κυριάκου Στεφανίδη στην «πρόσκληση συστράτευσης όλων των δυνάμεων για την πρόοδο του τόπου μας» την οποία απευθύναμε στις 30 Απριλίου. 

Στην επιστολή του ο Κυριάκος Στεφανίδης καταθέτει την πρόταση του: «Προτείνω λοιπόν στους υποψηφίους δημάρχους να συμφωνήσουμε σε μια αναπτυξιακή πολιτική για τον δήμο μας μακριά από παρατάξεις, κόμματα και αρχηγισμούς: Άμεσα πρέπει να μετατραπεί η ΔΑΝΕΘ (Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία) σε κυρίαρχο διαπαραταξιακό εργαλείο για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και η ΤΕΘ ΑΕ σε εταιρία αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων».

Για λόγους πολιτικής ουσίας, να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΑΝΕΘ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Δήμου Mηχανιώνας και με συνεργασία του Δήμου Επανομής και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, και απετέλεσε το αναπτυξιακό εργαλείο με το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα σημαντικό τμήμα του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Δυστυχώς από το 2011 η διοίκηση Αλεξανδρή, η οποία τώρα ενεδύθει τον μανδύα Τσαμασλή, απενεργοποίησε την ΔΑΝΕΘ Α.Ε., παρά τον Στρατηγικό σχεδιασμό τον οποίο συνέταξε για τον νέο Δήμο, και την οδήγησε σχεδόν στην κατάσταση παύσης των εργασιών της. 

Ο συνδυασμός μας «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» έχει στο πολιτικό του πρόγραμμα θέσει, όπως είναι αυτονόητο, την ανάπτυξη του τόπου μας ως πρώτη προτεραιότητα με εργαλεία εφαρμογής την ΔΑΝΕΘ Α.Ε. και την ΤΕΘ Α.Ε. .

Φυσική εκ τούτου και η συμφωνία μας με την πρόταση που καταθέτει ο Κυριάκος Στεφανίδης για την ανάπτυξη του τόπου μας, τον οποίο καλούμε ξανά, όπως και όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας που έχουν την δύναμη να υπερβούν την διχόνοια, τον μικροκομματισμό, να συσπειρωθούμε στην ενωτική μας πρωτοβουλία και να κάνουμε την Αντιστροφή σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να ενώσουμε το Δήμο σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και ανάπτυξης. 

Γιάννης Μαυρομάτης
Επικεφαλής συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία»