tsamaslisΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ

Η Διοίκηση θέλει τόλμη και διαφάνεια! Στο νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, που οραματιζόμαστε να εφαρμόσουμε, στόχος μας είναι η πλήρης διαφάνεια σε όλα!
Για το λόγο αυτό, λοιπόν, θα ήθελα από τώρα να δεσμευθώ ότι θα αξιοποιήσω τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα θεσμό που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης» και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, την ορθή εφαρμογή των νόμων, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.
Με βάση, λοιπόν, αυτά και με δεδομένη τη νέα αντίληψη που θέλουμε να εισάγουμε στην έννοια «χρηστή διοίκηση», θεωρώ επιβεβλημένο και αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα είναι άτομο εγνωσμένης αξίας, προερχόμενο και προτεινόμενο από τον τρίτο συνδυασμό που θα προκύψει στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι αυτό, διότι θεωρούμε πως η δεύτερη παράταξη, ως μείζων αντιπολίτευση, και με τις αρμοδιότητες που της δίνει ο νόμος, θα ασκεί την όποια κριτική της στη Διοίκηση, ενώ ο τρίτος συνδυασμός θα μπορεί αμερόληπτα να παρεμβαίνει ανάμεσα σε διοίκηση και αντιπολίτευση, όποτε και όπου χρειάζεται, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας.