του Πάνου Ζέρβα
Περάστε κόσμε! 
Η πανηγυρική αναγγελία της άφιξης του ηρωικού, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία του, “Κωσταντή” από τη μακρινή Σαλαμίνα στους Νέους Επιβάτες, όπου (αν φτάσει εγκαίρως) θα εκτεθεί ως προεκλογικό… αξιοθέατο, δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία: πρόκειται για μια χοντροκομμένη απόπειρα πολιτικής αρπαχτής, χωρίς αντίκρισμα, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αφελείς!Έγραφα στις 18 Απριλίου 2014 για τα προεκλογικά καραβάκια στο Θερμαϊκό (http://panosz.wordpress.com/2014/04/18/thermaikos-33/
Η θαλάσσια συγκοινωνία στο Θερμαϊκό δεν είναι αστεία υπόθεση. Το αντιλαμβάνεται κανείς με μια απλή ανάγνωση της λίστας των προαπαιτούμενων μελετών:
Ωστόσο, η επιχειρηματικότητα (Εμ. Καϊλας), η κεντρική πολιτική ηγεσία (Μιλτ. Βαρβιτσιώτης) και η τοπική… πραγματικότητα (Γ. Τσαμασλής) έχουν ήδη από τον περασμένο Γενάρη προγραμματίσει την «πιλοτική θαλάσσια συγκοινωνία»:
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «πιλοτική» επιχείρηση έχει τόση σχέση με την κανονική, ας πούμε, θαλάσσια συγκοινωνία και τις προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας που απαιτούνται, όση και ο φάντης με ρετσινόλαδο:
Και όμως θα γίνει, εις βάρος κάθε λογικής.
Ο λόγος από την πλευρά του επιχειρηματία είναι προφανής: Διαθέτει τρία σκάφη (όχι καταμαράν και όχι ομοιόμορφα) και θέλει να τα αξιοποιήσει. Ο λόγος της τοπικής… πραγματικότητας, είναι επίσης προφανής: θέλει να εκμεταλλευτεί το θέμα προεκλογικά:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κάνει μια πολιτική (καταρχήν) εξυπηρέτηση. Γνωρίζει όμως ότι θα έχει και την ευθύνη για το βέβαιο φιάσκο ή απλά δεν τον ενδιαφέρουν όσα επιχειρούνται στο Βορρά;