Όπως κατ΄επανάληψη αναφέρθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου αποχέτευσης του Θερμαϊκού ανήκει στην ΕΥΑΘ. Και δεδομένου του μονοπωλιακού χαρακτήρα της, θα μπορεί ο όποιος ιδιώτης αγοράσει έναντι πινακίου φακής την Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, να αυξάνει ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε στιγμή τα τέλη αποχέτευσης, φορτώνοντας τους κατοίκους της περιοχής με νέα χαράτσια.
Η προκήρυξη για το κάμπινγκ
Η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η Αγία Τριάδα είναι μια μικρή παραλιακή πόλη στη βόρεια Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία, σε μια περιοχή προικισμένη με φυσική ομορφιά.
Λόγω της εγγύτητας της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη, προσελκύοντας επισκέπτες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Το Ακίνητο απέχει 27 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 14 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Η έκταση του Ακινήτου είναι περίπου 132.483 τ.μ.
Αποτελεί παραθαλάσσια έκταση, με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και έχει άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας.
Δεδομένης της τοποθεσίας του, το Ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα.
Ενδεχόμενο σενάριο αξιοποίησης μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 30.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας.
Το Ακίνητο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες ωρίμανσης του πολεοδομικού σχεδιασμού, σύμφωνα με το Ν. 3986/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και το σχετικό Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ)».
Για περισσότερα: http://www.hradf.com/el/portfolio/agia-triada
Για την ΕΥΑΘ
Η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής νερού καθώς επίσης και περισυλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μέσω μιας τριακονταετούς αποκλειστικής σύμβασης παραχώρησης που σύναψε με το Ελληνικό Δημόσιο, που ισχύει από τον Ιούλιο του 2001.
Επί του παρόντος το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει 74% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 5% ανήκει στην Suez Environment Company ενώ το υπόλοιπο είναι ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Η εταιρεία είναι επίσης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει διορίσει την HSBC και την EFG Equities ως οικονομικούς συμβούλους προκειμένου να βοηθήσουν με την αποκρατικοποίηση».
Για περισσότερα: http://www.hradf.com/el/portfolio/thessaloniki-water-supply-and-sewerage-company
Σπύρος Κουζινόπουλος στο Φάρος του Θερμαϊκού