1454518Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το ΥΠΟΙΚ σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«Μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή 450 χιλ. δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα.

»Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων. Ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος.

»Καλούμε τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στον χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις, διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

• μέχρι τις 09.30 το πρωί
• από τις 14.00 έως τις 17.00
• μετά τις 21.30 το βράδυ.

 

πηγή: zougla.gr