Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, με διαδικτυακές παραγγελίες σε πραγματικά χαμηλές τιμές, προγραμματίζει για το τέλος Νοεμβρίου η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Χωρίς την επίσημη άδεια παραχώρησης χώρου από τον Δήμο, αλλά με τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Αυτό προέκυψε μετά και την χθεσινή συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όπου η Πρωτοβουλία  τοποθετήθηκε ζητώντας εξηγήσεις αναφορικά με την μη “επίσημη” παραχώρηση του πάρκου των Νέων Επιβατών, όπως είχε ζητήσει με  έγγραφο αίτημα της, ακόμη από τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Ιβάνοβιτς, που ζήτησε και πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις δράσεις της και υπενθύμισε τη στήριξη του δημάρχου κ. Μαυρομάτη, όπως αυτή είχε διατυπωθεί δημόσια στη συνεδρίαση της 5η Δεκεμβρίου 2013. Τότε που ζητούσε από την διοίκηση Αλεξανδρή να λάβει πολιτική απόφαση στήριξης της Πρωτοβουλίας.

«Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια της ομάδας πολιτών γιατί προσπαθούν  να ρίξουν τις τιμές – και το καταφέρνουν – γιατί στέκονται όρθιοι ενώ καίγεται το σύμπαν και ενώ άνθρωποι πεινάνε», έλεγε τότε ο κ. Μαυρομάτης. Και ζητήθηκε να πάρει θέση αφού σε όλη την Ελλάδα γίνονται διαθέσεις προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες δίνοντας ανάσες σε στρώματα του πληθυσμού και συμβάλλοντας  καθοριστικά στη μείωση των τιμών και στο χτύπημα των καρτέλ.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης αιτιολόγησε την απορριπτική απάντηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να δώσει γραπτή συγκατάθεση, αλλά συναινεί με την εκδήλωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού. Έτσι παρέμεινε στις ίδιες θέσεις που είχε εκφράσει και παλαιότερα δηλώνοντας υποστηρικτής των δράσεων της συλλογικότητας:
«Η θέση της διοίκησης είναι να παραχωρηθεί χώρος χωρίς όμως να πάρει απόφαση, να πάτε σε όποιο χώρο επιλέξετε για τις παραδόσεις προϊόντων. Και μάλιστα θα παραστώ κι εγώ – αν μπορέσω – και οι αντιδήμαρχοι, γιατί αυτή η εκδήλωσή σας δίνει ανάσα σε πάρα πολύ κόσμο. Πολιτικά υποστηρίζουμε τις δράσεις σας. Φυσικά το επικροτούμε. Πάντοτε εγώ επικροτώ ότι κάνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πολιτών Θερμαϊκού. Δεν κάνω εκπτώσεις, όπως στήριξα και την προσπάθειά σας με τις κινητοποιήσεις για το κάμπινγκ (Αγίας Τριάδας). Και όποτε κάνετε κάτι σωστό θα επικροτείται. Και αυτή σας η δράση ανακουφίζει ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν. Μπορεί να μην λαμβάνουμε απόφαση (όπως κάνουν και άλλοι δήμοι) αλλά την κάλυψή μας την έχετε. Και θα σας βοηθήσουμε για τις διαδικτυακές παραγγελίες. Έχετε τον λόγο μας».
Εγκωμιαστική  ήταν η τοποθέτηση και του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ. Κουζινόπουλου για τις δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας  αλλά και πρακτική η πρόταση που ακολούθησε: «Όταν οριστεί ο χρόνος πραγματοποίησης της παράδοσης προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες να παραστούμε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων και όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους και σε όποιον τολμήσει να σηκώσει το χέρι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα του το κατεβάσουμε».
Θετικά στάθηκαν επίσης  ο κ. Ζδούκος και ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μήλιος.
Αναμένεται εντός των ημερών η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την ημερομηνία πραγματοποίησης της 20ης διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες