Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη είναι η χρήση κοκαΐνης και άλλων ουσιών τα Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ).

Σε υγρά δείγματα που συλλέγονται επί μία εβδομάδα ανιχνεύτηκε κοκαΐνη. Είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκε έρευνα για τέτοιες ενώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με Τα Νέα.

Πρόκειται για τη διπλωματική εργασία της χημικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Σοφίας Βελούτσου, που έγινε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με ειδίκευση στη Χημεία Περιβάλλοντος.

Η ίδια έρευνα επιβεβαίωσε ότι στη συμπρωτεύουσα γίνεται γενικότερα χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Στα νερά του βιολογικού καθαρισμού ανιχνεύτηκαν, εκτός από κοκαΐνη, κάνναβη, ηρωίνη και δύο είδη αμφεταμίνης.

Η αυξημένη χρήση κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα οφείλεται σύμφωνα με την χημικό στο γεγονός ότι «ενώ αποτελεί διεγερτική ουσία που την καθιστά ιδανικό ναρκωτικό “διασκέδασης” είναι και ιδιαίτερα ακριβή. Έτσι η χρήση της είναι πιο διαδεδομένη τις ημέρες αργίας».

 

πηγή : thestival.gr