Την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 το πρωί είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Επανομή την Δ’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής και πιο συγκεκριμένα τα τμήματα Δ1 και Δ2, που συνοδεύονταν από τους δασκάλους κ. Γιάννη Γεωργιάδη και κ. Νίκο Φώτη!

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., κ. Παναγιώτης Τροκάνας ενώ στα μυστήρια και τα μυστικά της Βιβλιοθήκης τους ξενάγησε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., Παράσχου Ευαγγελία. Η Αλεξάνδρα Πρόιου, υπάλληλος της Βιβλιοθήκης ήταν επίσης εκεί, συμβάλλοντας στην περιήγηση των παιδιών.

Μιλήσαμε με τα παιδιά για τα μαγικά παράθυρα της Βιβλιοθήκης, για τη Χρονομηχανή που σε ταξιδεύει στο χωροχρόνο, για το Βιβλιοφιλαράκο, για το Θησαυροφυλάκιο των Βιβλίων αλλά και για τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, την ταξινόμηση των βιβλίων στα ράφια, για τη Βιβλιοθήκη ως ιδέα, ως μια συντροφιά μικρών και μεγάλων που μοιράζεται βιβλία και ιστορίες.

Μετά από τη σύντομη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα ράφια της Βιβλιοθήκης, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της συλλογής.

Τέλος τα παιδιά ανέλαβαν και μια επικίνδυνη αποστολή ως πράκτορες της Βιβλιοθήκης…(είναι μυστικό)