ΤΣΑΚΜΑΚΑΣΤην παραίτησή του από όλα του τα αξιώματα, υπέβαλε το μεσημέρι στο δήμαρχο  Θερμαϊκού και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Γιάννης Τσακμάκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ενώ ήταν υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας, καμία πρόταση και αίτημα δεν προωθήθηκε καθ’ όλη την παρουσία του ως Αντιδημάρχου. Ενώ παράλληλα επισημαίνει και το γεγονός ότι η παράταξη Αλεξανδρή, με την οποία και ο ίδιος είχε εκλεγεί, οδηγείται  «σύσσωμη σχεδόν σε νέο συνδυασμό», δηλαδή αυτόν του Γ.Τσαμασλή, γεγονός που δημιουργεί ηθικό ζήτημα.

 

Η αναπάντεχη παραίτηση Τσακμάκα, έπεσε σαν «βόμβα» στη διοίκηση Αλεξανδρή, η οποία, όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησης, δεν του παρήχε την παραμικρή βοήθεια στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει στους τομείς αρμοδιότητάς του, «ενώ την ίδια στιγμή προωθούνται σε χρόνο express μελέτες και αναμορφώσεις μεγαλεπήβολων σχεδίων σε άλλες Δημοτικές Ενότητες», όπως γράφει χαρακτηριστικά. Ενώ παράλληλα επισημαίνει «προβλήματα συντονισμού, σωστής επικοινωνίας και εργατικότητας της Διοίκησης», με συνέπεια να  μηδενίζονται τα περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητας.
Τη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Τσακμάκα στο δημοτικό συμβούλιο, καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα από την παράταξη Αλεξανδρή, Κούλα Παπακώστα από το Αγγελοχώρι.
Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του αντιδημάρχου Γιάννη Τσακμάκα έχει ως εξής:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Ως γνωστόν, λόγω προεκλογικής περιόδου, το Δημοτικό Συμβούλιο παύει ουσιαστικά να λειτουργεί έως αναλάβει η νέα διοίκηση.
Στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, έχουμε δρομολογήσει και τους τελευταίους στόχους που είχαμε θέσει (σπίτι των αστέγων, προνοιακά, γραφείο υποστήριξης ΑΜΕΑ), χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από πλευράς του Δήμου.
Στην Δ.Ε. Μηχανιώνας, παρά του κάθε είδους προσπάθεια που κατέβαλα, δυστυχώς καμία πρόταση και αίτημα δεν προωθήθηκε καθ’ όλη την παρουσία μου ως Αντιδήμαρχος. Ενώ την ίδια στιγμή προωθούνται σε χρόνο express μελέτες και αναμορφώσεις μεγαλεπήβολων σχεδίων σε άλλες Δημοτικές Ενότητες…. Προβλήματα συντονισμού, σωστής επικοινωνίας και εργατικότητας της Διοίκησης που κατ’ επανάληψη έθεσα μεγαλώνουν και θα γιγαντωθούν, άρα τα περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητας των συνδημοτών μας μηδενίζονται.
Η παράταξη με την οποία εκλέχθηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχει προσχωρήσει σύσσωμη σχεδόν σε νέο συνδυασμό, γεγονός που με βρίσκει αντίθετο και η παρουσία μου στην διοίκηση του Δήμου είναι πλέον ηθικό ζήτημα.
Λόγω των παραπάνω καταστάσεων, μη έχοντας πλέον καμία ελπίδα να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος στους συνδημότες μου και στον τόπο μου.
Λόγω της απώλειας και των τελευταίων «ηθικών κινήτρων» για μένα,
Λόγω του ότι η ενασχόληση με τα κοινά, ουδέποτε ήταν επάγγελμα για μένα αλλά ένας διαρκής αγώνας με ελπίδα για το καλύτερο, ελπίδα που έπαψε να υπάρχει.
Παρακαλώ να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτηση μου από Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος καθώς και από όλα τα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές στις οποίες συμμετέχω.
Εύχομαι η παραίτηση μου να είναι αυτό που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ‘‘Θερμαϊκού’’ για το καλό όλων μας.
                                                     Μετά τιμής,
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας& Πολιτισμού

 

      Ιωάννης Τσακμάκας