Θάλασσα our next land-2023

European Maritime Day in My Country 2023   #EMDInMyCountry

”Χοροπατήματα δίπλα στη θάλασσα” 

06-07 Μαΐου 2023 / 18:30, Θέατρο ΚΑΠΠΑ, παραλία Περαίας / Είσοδος Ελεύθερη

15th Thermaikos Youth Folk Festival / 15ο Πανελλήνιο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Θερμαϊκού  / Πολιτιστικός Σύλλογος “ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ”

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η επιβράβευση της αξιέπαινης αλλά και επίπονης προσπάθειας που καταβάλλουν τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, οι Σύλλογοι και οι χοροδιδάσκαλοί τους με στόχο να διασώσουν, να διατηρήσουν και να προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη λαϊκή μας παράδοση. Συμμετοχή χορευτικών ομάδων απ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενημέρωση:

Όπως γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Θάλασσας για το 2023, ο Δήμος Θερμαϊκού και συγκεκριμένα το ΝΠΔΔ (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.), διοργανώνει φέτος για όγδοη φορά, εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν επίκεντρο τη θάλασσα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ναυτιλίας και Αλιείας για την Παγκόσμια Ημέρα Θάλασσας  λαμβάνει φέτος  χώρα στο λιμάνι Brest – της Γαλλίας  στις 24 – 25 Μαΐου 2023.

            Το Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, με διάφορες δράσεις για τους μαθητές των σχολείων, στοχεύει στη δημιουργία ενεργών πολιτών με θεμελιωμένη γνώση, ενθαρρύνει τα παιδιά να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και  αναδεικνύει την αλληλεπίδραση ανθρώπου και θάλασσας.

Τμήμα Πολιτισμού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

(Cultural Department of Thermaikos Municipality)

“Πολιτισμός για όλους…” (“Culture for all…”)

Κων/νου Βάρναλη 2, Νέα Μηχανιώνα, 57004

(Constantinou Varnali 2, Nea Michaniona, Greece)

Τ: 23920-27.000, E-Mail: poltherm@gmail.com

thermaikosculture.wordpress.com