European Maritime Day (EMD)in my Country- 2023

Ημέρες Θάλασσας – ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού
σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα SaveYourHood
Παρουσίαση Υλικού της Δράσης «Υιοθετούμε μια παραλία ή έναν δημόσιο χώρο στο Δήμο Θερμαϊκού!», Eκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα.
κ. Μίχος Βαγγέλης, εκπρόσωπος της ομάδας SaveyourHoodThermaikos παρουσίασε ενημερωτικό υλικό στα (10) σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού που συμμετείχαν και υλοποιήθηκε περιήγηση με καθαρισμό στο χώρο που επέλεξαν τα παιδιά για να τον υιοθετήσουν και να τον προστατέψουν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση με εικόνες και στοιχεία της κατάστασης των ακτών μας και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν ενεργά. (950) μαθητές όλων των ηλικιών στάθηκαν αντιμέτωποι με τα προβλήματα των δημοσίων χώρων και των παραλιών αφήνοντας το δικό τους μήνυμα στους συμπολίτες τους, πάνω σε μια όμορφη ξύλινη ταμπέλα τοποθετημένη στο χώρο που επέλεξαν να δράσουν.
Η υλοποίηση της δράσης έχει στόχο την αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας που οδηγεί στην μείωση των σκουπιδιών
περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο  https://www.facebook.com/SeaThermaikos
Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους όλους τους μαθητές από τα παρακάτω σχολεία και τους καθηγητές τους για την άψογη συνεργασία:
1o ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ / ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ / 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ/ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ «ΑΡΧΙΓΕΝΕΙΟ» / ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΕΠΙΒΑΤΩΝ / 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ / 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ / 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ / 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
Επίσης και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας για την στήριξη.