ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ 2023

ΔΕΥΤΕΡΑ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ: «Ο Μπακαλόγατος» ή «Της Κακομοίρας» – Θεατρική παράσταση. Η αγαπημένη σε όλους κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου από την  Ομάδα Θεάτρου του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Μηχανιώνας

ΤΡΙΤΗ 11  ΙΟΥΛΙΟΥ:  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ  Ο Δημήτρης Μπάσης για ένα μοναδικό live την Τρίτη 11 Ιουλίου, στο Λιμάνι Νέας Μηχανιώνας! Συμμετέχει η KALLIOPE / Την συναυλία ανοίγει ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης με την ορχήστρα του.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ                                                      με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.   τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική. Μαέστρος: αρχιμουσικός Καραπινίδης Άγγελος.   ROCK με την Ροκ Μπάντα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ:  Μουσική Βραδιά με ρεμπέτικα και λαϊκά με τους  Ρεμπέτ-Ασκέρ !

Μπουζούκι (Γιάννης Κουκουνίτσας), Κιθάρα (Γιάννης Αθανασίου), Ακορντεόν (Βασίλης Παλληκάρης), Αντρική φωνή (Θανάσης Βισβίκης), Γυναικεία φωνή (Μαριάννα Λούμα).

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ: «ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΠΑΙΔΟ» του Oscar Wilde                                      

To θέατρο Eliart και η Παιδική Σκηνή «Κιβωτός» του Γιώργου Φρατζεσκάκη, με αφορμή τη ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ πως τα παραμύθια του «δεν είναι ιστορίες για παιδιά αλλά για παιδικές ψυχές από οκτώ έως ογδόντα χρονών», δραματοποιεί το υπέροχο παραμύθι του συγγραφέα «Το Αστερόπαιδο» συνδέοντας την αφήγηση με τη δράση.

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, τα υπέροχα κοστούμια, τα εντυπωσιακά σκηνικά και οι εξαίσιες μελωδίες, ξεδιπλώνουν μια υπέροχη ιστορία γεμάτη αλήθεια, συγκίνηση και γέλιο.

Ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την αγάπη, τον σεβασμό, την καλοσύνη, τη συγχώρεση, τη φιλανθρωπία, την ομορφιά της ψυχής και όχι της εμφάνισης.

Ένα παραμύθι διαβασμένο από εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που αναζητούν ένα φωτεινό αστέρι στη ζωή τους.

Το έργο παρουσιάζεται σε 33 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης

Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά

Χορογραφία: Ναταλία Τσάλκοβα

Παίζουν: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Στέλιος Καραγεωργίου, Στάθης Λαγκαδάς, Γιώργος Φρατζεσκάκης

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Σπύρος Μπιμπίλας, Νικολέτα Βλαβιανού, Ισμήνη Καλέση, Ζαχαρίας Ρόχας, Μαρία Μαρτίκα