Φίλοι μου συνδημότες,

Ζω και εργάζομαι ως Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός 17 χρόνια στον Δήμο μας. Όλα αυτά τα χρόνια σας έζησα και σας γνώρισα στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής σας και συνδέθηκα μαζί σας. Αισθάνομαι ότι μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες και νιώθω και εγώ όπως και εσείς.
Ως πότε θα πονάμε για τις λάθος επιλογές μας ;
Ως πότε θα επιτρέπουμε να ξαναζητούν την ψήφο μας οι ατιμώρητοι αυτουργοί της καταστροφής της προσωπικής και συλλογικής μας ζωής ;
Ως πότε θα απωθούμε από τη μνήμη μας την ακύρωση των υποσχέσεών τους, τις αναίσχυντες ψευδολογίες τους και την κραυγαλέα ανικανότητά τους ;
Δεν ξέρω σε πόσες ακόμη εκλογικές αναμετρήσεις ένα κομμάτι των συνδημοτών μας θα εξαπατείται, θα συμβιβάζεται και θα ψηφίζει ανυποψίαστα ή και με κριτήρια συναλλαγής ;
Εκείνο που βλέπω γύρω μου είναι οι πραγματικές ανάγκες μας, που γιγαντώνονται και έχουν ήδη μεταφραστεί σε κραυγαλέο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα.
Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου, ανησυχήστε. Αναζητήστε. Ετοιμαστείτε για την αναθεώρηση. Δείτε το καινούργιο. Γιατί, πέρα από την ανυποληψία της εξουσίας, διασώζεται ένα απρόσμενο ήθος.
Η ανατροπή πρέπει να γίνει. Η αντιπρόταση πρέπει να γεννηθεί. Προκύπτει από πραγματικές ανάγκες και εκφράζεται με γλώσσα που παραπέμπει στην πραγματικότητα και όχι σε κενά ρητορικά προεκλογικά σχήματα.
Όσοι τολμήσουν το βήμα της εξόδου από την κομματική ένταξη και την ιδεολογική εξάρτηση δημιουργούν έναν σπόρο ελπίδας για τον τόπο μας. Και τέτοιοι μπορεί να είναι πολλοί !
Τούτο μόνο θέλω να πω: Ότι έχω δημιουργήσει με άξιους συνεργάτες στην παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ένα χοντρό λιθάρι απαιτήσεων και δυνάμεων για ποιότητα ζωής και για νόημα της καθημερινότητάς μας. Για τη θεσμοθέτηση της αξιοκρατίας. Για την πρόκριση των ικανότερων. 
Κυριάκος Στεφανίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος