shmaΜε την ευκαιρία της λειτουργίας των τριών εκλογικών κέντρων του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» στην Περαία, στη Νέα Μηχανιώνα και στην Επανομή, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης αποφάσισε να αξιοποιηθούν ως σημεία συλλογής τροφίμων, τα οποία θα αποδοθούν στις κατά τόπους ενορίες για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου.

Σε δήλωση του ο Γιάννης Μαυρομάτης σημειώνει: «Οι ανάγκες των ανθρώπων στις μέρες μας είναι μεγάλες και αγγίζουν ακόμη και αυτό το ευαίσθητο θέμα της διατροφής. Ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» για τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τρόφιμα, αφού λειτουργούν τα εκλογικά του κέντρα σε κεντρικά σημεία της Περαίας, της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής. Τα τρόφιμα, για τα οποία όσοι προσφέρουν θα παίρνουν αποδεικτικό παράδοσης, θα μοιραστούν εν συνεχεία στις ενορίες του δήμου μας, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό τους έργο (συσσίτια κ.λπ.). Αύριο ως διοίκηση του δήμου θα στηρίξουμε τη διαδικασία εθελοντικής προσφοράς των δημοτών, αφού ο δήμος διαθέτει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και τη δυναμική να ενεργοποιήσει τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους εργαζομένους, δηλαδή την κοινωνία της περιοχής μας στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης. Επίσης, υπάρχουν πολλά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που μπορεί να υλοποιήσει σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, συλλόγους και εθελοντές, ώστε να στηριχθούν όσοι η σημερινή οικονομική κρίση τους έχει φέρει σε δυσχερή θέση. Άλλωστε, στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας η κοινωνική πολιτική βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική έχει αξία, όταν έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο».

 

Εγκαίνια αύριο και μεθαύριο

 

Τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του συνδυασμού «Θερμαϊκός –  Νέα Πορεία» θα γίνουν αύριο Τρίτη στην Περαία (7.30 μ.μ. – Αμπελοκήπων 43) και μεθαύριο Τετάρτη στην Επανομή (7 μ.μ. – Πλατεία Επανομής) και στη Νέα Μηχανιώνα (8.30 μ.μ. – Πολυτεχνείου 99).