Χωρίς σχόλια και δίχως διάθεση σκανδαλολογίας, αναδημοσιεύουμε ένα ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο στο «Φάρο του Θερμαϊκού», στις 22 Μαρτίου 2013, σχετικά με το αστρονομικό κόστος κατασκευής siteτου πρώην δήμου Θερμαϊκού, σαν ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει μία διοίκηση όταν θελήσει να νοικοκυρέψει το δήμο.

 

Το σχετικό δημοσίευμά μας (http://farosthermaikou.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6287.html) είχε ως εξής:

“Το κόστος κατασκευής των ιστοσελίδων στους τρεις πρώην Καποδιστριακούς δήμους Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας, συζητήθηκε σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στα τέλη Μαρτίου του 2013, μετά από ερώτηση δημοτικού συμβούλου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ.Λευτέρη Κεραμιδάκη, το site του πρώην δήμου Θερμαϊκού στοίχισε 185.873 ευρώ,  και μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν το λογισμικό και η προμήθεια των servers.

Ο κ. Κεραμιδάκης δεν γνώριζε για να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα sites  των άλλων δύο πρώην δήμων, και το μόνο που ανέφερε ήταν ότι η μεν ιστοσελίδα της Μηχανιώνας κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ για το siteτης Επανομής είχε ασχοληθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Επανομής κ. Χρήστος Γεροβασιλείου.

Όπως είπε, η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής της ιστοσελίδας του πρώην δήμου Θερμαϊκού, ήταν κατά 75% από κοινοτικά προγράμματα και κατά 25% από εθνικούς πόρους και μετά την ολοκλήρωση της, ελέγχθηκε από τρεις επιτροπές αξιολόγησης που τα βρήκαν «όλα καλά» και τα σχετικά παραστατικά μπήκαν στο αρχείο.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θερμαϊκού με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάστηκε μια νέα ιστοσελίδα του δήμου, πιο λειτουργική και φιλική για τους χρήστες, που βρίσκεται τώρα σε πειραματικό στάδιο και σύντομα πρόκειται να βγει στον αέρα. Κι εκεί όπως είπε, θα αξιοποιηθούν και όλα τα στοιχεία (ιστορικά κλπ) που υπήρχαν στις ιστοσελίδες της Μηχανιώνας και της Επανομής που έπαψαν να λειτουργούν μετά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

 

Μηδενικό το κόστος του siteτης Επανομής

Με την ευκαιρία και καθώς αναφέρθηκε το όνομά του, απευθυνθήκαμε στον τελευταίο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Επανομής κ. Χρήστο Γεροβασιλείου, ζητώντας πληροφορίες για το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας που διέθετε ο δήμος, καθώς κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι στοίχισε ανάλογα με το siteτης Περαίας.

Όπως μας είπε γελώντας, ο δήμος Επανομής, μέχρι την ώρα της κατάργησής του, δεν είχε πληρώσει ούτε δραχμή για το siteπου είχε. Καθώς, είχε αναλάβει κάποιος την κατασκευή της ιστοσελίδας, με αμοιβή περίπου 1.000 ευρώ, όμως φάνηκε ασυνεπής στις υποχρεώσεις του, καθώς το siteδεν διέθετε τις λειτουργίες που προβλέπονταν. «Έτσι, όταν ήρθε και έφερε το τιμολόγιο, επειδή δεν έγιναν αυτά που συμφωνήθηκαν, έδωσα εντολή στην ταμιακή υπηρεσία να μην πληρωθεί, πράγμα που έγινε», κατέληξε ο κ. Γεροβασιλείου. Κάτι που μας το επανέλαβε και ο τέως δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης”.

Εδώ κατέληγε το δημοσίευμά μας εκείνο. Μέχρι σήμερα, ακόμη περιμένουμε το ανανεωμένο site. Ίσως δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Γραμματέα του δήμου, μετακόμισαν ομαδικά στην παράταξη του κ.Τσαμασλή

 

 

πηγή: Φάρος του Θερμαϊκού .